Vaarbewijs vrij
Direct aan open vaarwater
Mooi-weer-garantie
Aan Nationaal Park de Alde Feanen
Ruime keus boten

Boot huren Friesland? Watersportbedrijf ANJA

Bij Watersportbedrijf ANJA kun je terecht voor het huren van verschillende soorten boten om een geweldige ontspannen tijd op het water te beleven. Luxe sloepen, zeiljachten, tour- en visboten en open zeilboten behoren tot onze vloot. Watersportbedrijf ANJA is het grootste onderdeel van Watersportbedrijf ANJA, naast de bootverhuur bedienen we een tankstation aan het water, organiseren we groepsevenementen en bieden we jachtservice aan. Watersportbedrijf ANJA is een jong en energiek bedrijf met jonge medewerkers. Desondanks heeft het bedrijf al een lange staat van dienst. Al in 1948 werden onder de naam Watersportbedrijf ANJA de eerste open zeilboten verhuurd vanuit Grou.

Info over boten geven hier

Mag met opsomming onderaan

Nationaal Park De Alde Feanen ligt tussen de steden Leeuwarden, Sneek en het dorp Drachten. Deze plaatsen zijn via water goed te bereiken. Naar Leeuwarden ga je als je een bezoek wilt brengen aan het Fries Museum of gewoon een ijsje wilt eten op een terras, naar Drachten ga je om te shoppen in de bekende ketens in het dorpscentrum en naar Sneek ga je voor de speciale boetiekjes, het Scheepvaartmuseum en distilleerderij Weduwe Joustra.

Info over Watersportbedrijf ANJA

In De Alde Feanen vind je ook een bijzonder monument ter nagedachtenis aan de bemanning van de Lancaster R5682 die in de nacht van 4 op 5 september 1942 neerstortte in het gebied. Van de zeven bemanningsleden wisten vijf met een parachutesprong te ontsnappen. Eén overleefde dit niet, de overige vier mannen werden krijgsgevangen gemaakt. Van de inzittenden werd later één lichaam gevonden. De laatste persoon, staartschutter Francis Cooper, werd nooit gevonden.

75 jaar na de crash zijn resten van de Lancaster boven water gehaald. Op die plek is vervolgens een permanente herdenkingsplaats gemaakt: de Zwaluwhaven. Landschapsarchitecte Nynke Rixt Jukema ontwierp een 32 meter lange muur (gelijk aan de lengte van de Lancaster) met daarin 251 gaten voor oeverzwaluwen. Er is gekozen voor 251 gaten omdat dat aantal overeenkomt met het aantal gevechtsvliegtuigen dat in die bewuste nacht in 1942 opsteeg. Van de 251 gaten zijn er twaalf dichtgemaakt; deze dichtgemaakte gaten staan symbool voor het aantal vliegtuigen dat nooit terugkeerde.
De Zwaluwhaven is alleen per boot te bereiken. Ter plekke is het niet mogelijk om uit te stappen.

Varen in Friesland

Ook zeker wat over het prachtige vaargebied vertellen

Welke kant je ook opgaat, in Friesland weet je altijd zeker dat je fijne herinneringen gaat maken voor later. Het bezoeken van dorpjes, steden, of juist het zoeken naar bijzondere vogels midden in de natuur maken van je vaartocht in Friesland een ware belevenis. Daarbij maakt het gezelschap niets uit; iedereen kan genieten van een dag op het water.

In Friesland is het gezellig op het water. Op zonnige dagen kan het wel eens druk zijn, maar overvolle vaarwateren zoals je dat wel eens ziet in plaatsen als Giethoorn zul je in Friesland niet snel tegenkomen. De sfeer op het water is gemoedelijk, er wordt vriendelijk naar elkaar gegroet en mensen geven elkaar de ruimte op het water. Vanaf het water maak je op een unieke manier kennis met Friesland en het Friese landschap. Vanaf het water zie je dieren die je op het land niet snel tegenkomt, zoals reeën en vossen.

Op de Friese wateren kun je ook goed vissen. Jaarlijks komen er naar schatting 100.000 mensen naar Friesland om hier een hengeltje te werpen. Karpers, voorns, brasems en andere vissen zwemmen hier in en rondom de meren. Er zijn veel vissteigers te vinden, maar ook vanuit je bootje kun je prima toekijken hoe je dobber al dan niet ondergaat.

Slotalinea

Bij Watersportbedrijf ANJA kun je terecht voor het huren van verschillende soorten boten om een geweldige ontspannen tijd op het water te beleven. Luxe sloepen, zeiljachten, tour- en visboten en open zeilboten behoren tot onze vloot. Watersportbedrijf ANJA is het grootste onderdeel van Watersportbedrijf ANJA, naast de bootverhuur bedienen we een tankstation aan het water, organiseren we groepsevenementen en bieden we jachtservice aan.

Watersportbedrijf ANJA is een jong en energiek bedrijf met jonge medewerkers. Desondanks heeft het bedrijf al een lange staat van dienst. Al in 1948 werden onder de naam Watersportbedrijf ANJA de eerste open zeilboten verhuurd vanuit Grou.

Lorem ipsum dolor sit
Lorem ipsum dolor sit
Lorem ipsum dolor sit