Vaarbewijs vrij
Direct aan open vaarwater
Mooi-weer-garantie
Aan Nationaal Park de Alde Feanen
Ruime keus boten

Over ons

Persoonlijk contact met haar gasten, dat is waar het bij Watersportbedrijf ANJA om draait. Het levert ontzettend veel energie op om mensen te ontvangen in de haven en ze een ontspannen dag op het water te bezorgen. Daarom vertellen we je ook graag wie je kunt verwachten als je in Grou aankomt. Maak hier kennis met eigenaar Robin en met medewerkers Allard en Koen.

Een unieke beleving bij Watersportbedrijf ANJA

Al sinds 1948

Watersportbedrijf ANJA kent een lange geschiedenis die teruggaat naar 1948. “Annie en Jack Tempel begonnen destijds met het verhuren van open zeilboten in het centrum van Grou. Ze voegden de eerste letters van hun eigen namen samen en daaruit is de naam ANJA ontstaan.”

Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een jong en energiek bedrijf met een grote moderne vloot zeilboten en sloepen. De vrijheid op het water te midden van een prachtige omgeving, dat is wat we mensen willen laten ervaren. We weten als geen ander dat een dag op het water de perfecte manier is om optimaal te genieten en op te laden. Daarom staan onze diensten in het teken van ontzorgen, zodat jij vanuit Grou het Friese water op kunt. Eigenaar Robin: “Op het water ervaar je een gevoel van vrijheid en rust, en dat is wat onze klanten weer mee terug nemen de wal op. Werken in de watersport is geweldig. Mensen zijn altijd goedgehumeurd en vriendelijk wanneer ze het water opgaan!” 

Logo Watersportbedrijf ANJA

Wat we doen

We hebben een ruime vloot met luxe sloepen, zeilboten en zeiljachten klaarliggen die we verhuren en die mensen de vrijheid geven bijzondere routes over het water af te leggen. Heb je een eigen boot, dan staan we met onze jachtservice klaar om het onderhoud ervan op ons te nemen. Bij onze tankstation, gelegen aan het Prinses Margrietkanaal, kun je terecht om te voorkomen dat je onverhoopt met een lege tank komt te staan.

Met onze huurvloot, jachtservice en tankstation zijn we actief op het water. Maar dat is niet alles. Ook aan land zijn we creatief in het bedenken van interactieve groepsevenementen. Wil je voor een groep van 15 tot 150 mensen een sportief programma samenstellen, dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden.

Watersportbedrijf ANJA bootverhuur Friesland
Watersportbedrijf ANJA tankstation aan het water
Watersportbedrijf ANJA Groepsevenementen Friesland
Watersportbedrijf ANJA jachtservice

De gezichten achter Watersportbedrijf ANJA

Robin, Allard, Koen en... jij?

Hij groeide op in watersportdorp Grou. Geen wonder dus, dat hij al op jonge leeftijd dol was op het water. Robin Dorenbosch begon op 15-jarige leeftijd als vakantiekracht bij Watersportbedrijf ANJA waar hij ingezet werd voor het tanken en schoonmaken van de boten. Toen al leek het hem leuk ooit de zaak over te nemen. Zijn passie voor watersport en het contact met vrolijke mensen was de perfecte combinatie. “Niet veel later besloten de toenmalige eigenaren ermee te zullen stoppen. Mijn kans om het bedrijf over te mogen nemen leek daardoor verkeken. Degene die het overgenomen had, stopte echter na zo’n zeven jaar. Toen kreeg ik wel de kans om het bedrijf over te nemen, een kans die ik in 2017 met beide handen aangegrepen heb!”

Robin werkt niet alleen in het bedrijf. Samen met Allard Dijkema, Koen van der Meulen en een groot team van vakantiekrachten zet hij zich dag in dag uit in om gasten een aangename vaarbeleving te bieden.

Watersportbedrijf ANJA Grou Robin Allard
Allard en Robin in 2017
Bron: De Grouster

Allard Dijkema:

“Ik ben begonnen bij Watersportbedrijf ANJA als vakantiekracht naast mijn opleiding CIOS Watersport. Inmiddels ben ik al sinds 2016 in vaste dienst. Geen dag is hetzelfde, er is altijd wat te beleven. Na het werk vind ik het heerlijk om zelf te gaan varen met een sloep of een valk. Daarnaast zeil ik sinds 2023 op Skutsje de Kammeraat.”

Koen van der Meulen:

“In 2022 ben ik begonnen bij Watersportbedrijf ANJA als verhuurmedewerker. De afwisseling van het helpen van gasten in de zomer en het onderhoud van de boten in de winter vind ik erg leuk. In mijn vrije tijd ben ik veel op het water te vinden in onze Sneekermeer 800.”

Bij ons werken als vakantiekracht?

Ieder jaar hebben we een wisselende groep zomerhulpen met jonge en energieke krachten die zich inzetten om onze gasten een onvergetelijke tijd op en rond het water te bezorgen. Wil jij onderdeel zijn van dit enthousiaste team en lijkt het je leuk om in de watersport te gaan werken? Aan het begin van het seizoen plaatsen we een vacature online waar jij op kunt reageren. Houd onze Facebook-pagina in de gaten!