Vaarbewijs vrij
Direct aan open vaarwater
Mooi-weer-garantie
Aan Nationaal Park de Alde Feanen
Ruime keus boten

Over ons

Bij Watersportbedrijf ANJA draait alles om persoonlijk contact. Natuurlijk wil je dan ook weten met wie je zaken doet.. Wie zit er achter Watersportbedrijf ANJA? Lees meer over eigenaar Robin, en lees de verhalen van medewerkers Allard en Koen.

Hij groeide op in watersportdorp Grou. Geen wonder dus, dat hij al op jonge leeftijd dol was op het water. Robin Dorenbosch ging op vijftienjarige leeftijd werken voor Watersportbedrijf ANJA, toen nog als vakantiekracht, voor het tanken en schoonmaken van de boten. Al tijdens zijn vakantiewerk leek het hem leuk om ooit de zaak over te mogen nemen, wegens zijn passie voor de watersport en het feit dat hij altijd met vrolijke mensen van doen had. ,,Niet veel later besloten de toenmalige eigenaren ermee te zullen stoppen. Mijn kans om het bedrijf over te mogen nemen leek daardoor verkeken. Degene die het overgenomen had stopte echter na zo’n zeven jaar. Toen kreeg ik wel de kans om het bedrijf over te nemen, een kans die ik in 2017 met beide handen aangegrepen heb!”

Het bedrijf kent een lange geschiedenis. ,,Toen in 1948 Annie en Jack Tempel open zeilboten gingen verhuren in het centrum van Grou besloten ze de beide eerste letters van hun naam te gebruiken als naam voor hun zaak. Zo is de naam ANJA ontstaan.”

Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid tot een jong en energiek bedrijf met een grote moderne vloot zeilboten en sloepen. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals GPS-sloepentochten en zeilwedstrijden.

,,Watersportbedrijf ANJA is mijn absolute passie. Op het water ervaar je een gevoel van vrijheid en rust, en dat is wat onze klanten weer mee terug nemen de wal op. Werken in de watersport is geweldig. Mensen zijn altijd goedgehumeurd en vriendelijk wanneer ze het water opgaan. Ik ga altijd met plezier aan het werk!”

Robin werkt niet alleen in het bedrijf. Samen met Allard Dijkema, Koen van der Meulen en een groot team van vakantiekrachten is hij dag in, dag uit bezig om gasten een aangename vaarbeleving te bieden.

Allard Dijkema 

,,Ik ben begonnen bij Watersportbedrijf Anja als vakantiekracht naast mijn opleiding CIOS Watersport. Inmiddels ben ik al sinds 2016 in vaste dienst. Geen dag is hetzelfde, er is altijd wat te beleven. Na het werk vind ik het heerlijk om zelf te gaan varen met een sloep of een valk. Daarnaast zeil ik sinds 2023 op Skutsje de Kammeraat”

Koen van der Meulen

,,In 2022 ben ik begonnen bij Watersportbedrijf Anja als verhuurmedewerker. De afwisseling van het helpen van gasten in de zomer en het onderhoud van de boten in de winter vind ik erg leuk. In mijn vrije tijd ben ik veel op het water te vinden in onze Sneekermeer 800.”

Vakantiekrachten

Ieder jaar hebben we een wisselende groep zomerhulpen. Wil jij graag werken in ons jonge, enthousiaste team? Ieder jaar zetten we in het beginvan het seizoen een vacature online waar jij op kunt reageren. Lijkt het je leuk om ook in de watersport te gaan werken? Houd dan onze Facebook-pagina in de gaten!