Vaarbewijs vrij
Direct aan open vaarwater
Mooi-weer-garantie
Aan Nationaal Park de Alde Feanen
Ruime keus boten

Over ons

Bij Watersportbedrijf ANJA draait alles om persoonlijk contact. Natuurlijk wil je dan ook weten met wie je zaken doet.. Wie zit er achter Watersportbedrijf ANJA? Lees meer over eigenaar Robin, en lees de verhalen van medewerkers Allard en Jesse.

Hij groeide op in watersportdorp Grou. Geen wonder dus, dat hij al op jonge leeftijd dol was op het water. Robin Dorenbosch ging op vijftienjarige leeftijd werken voor Watersportbedrijf ANJA, toen nog als vakantiekracht, voor het tanken en schoonmaken van de boten. Al tijdens zijn vakantiewerk droomde hij ervan om ooit de zaak over te mogen nemen, wegens zijn passie voor de watersport en het feit dat hij altijd met vrolijke mensen van doen had. ,,Niet veel later besloten de toenmalige eigenaren ermee te zullen stoppen. Mijn kans om het bedrijf over te mogen nemen leek daardoor verkeken, iets waar ik stevig van heb gebaald. Degene die het overgenomen had stopte echter na zo’n zeven jaar. Toen kreeg ik wel de kans om het bedrijf over te nemen, een kans die ik in 2017 met beide handen aangegrepen heb!”

Het bedrijf kent een lange geschiedenis. ,,We hebben een bedrijf waar voornamelijk mannen werken. Onze vrouwelijk naam komt dan ook nog van vroeger. Toen in 1948 Annie en Jack Tempel open zeilboten gingen verhuren in het centrum van Grou besloten ze de beide eerste letters van hun naam te gebruiken als naam voor hun zaak. Zo is de naam ANJA ontstaan.”

Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid tot een jong en energiek bedrijf met een grote moderne vloot zeilboten en sloepen. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals GPS-sloepentochten en zeilwedstrijden.

,,Watersportbedrijf ANJA is mijn absolute passie. Op het water ervaar je een gevoel van vrijheid en rust, en dat is wat onze klanten weer mee terug nemen de wal op. Werken in de watersport is geweldig. Mensen zijn altijd goedgehumeurd en vriendelijk wanneer ze het water opgaan. Ik ga altijd met plezier aan het werk!”

Robin werkt niet alleen in het bedrijf. Samen met Allard Dijkema, stagiaires en een groot team van vakantiekrachten is hij dag in, dag uit bezig om gasten een aangename vaarbeleving te bieden.

Allard Dijkema is verhuurmedewerker en verantwoordelijk voor de techniek.

,,Ik ben begonnen bij Watersportbedrijf Anja als vakantiekracht naast mijn opleiding CIOS Watersport. Inmiddels ben ik al sinds 2016 in vaste dienst. Geen dag is hetzelfde, er is altijd wat te beleven. Na het werk vind ik het heerlijk om zelf te gaan varen met een sloep of een valk.”

Jesse Postma is stagiair en vakantiekracht.

,,In het voorjaar van 2018 ben ik begonnen als stagiair voor twee dagen in de week. Dit is mij zo goed bevallen dat ik tijdens de zomer die daarop volgde ben gaan werken en tegenwoordig stage en werk combineer. Het werk vind ik erg leuk en afwisselend.”

Vakantiekrachten

Ieder jaar hebben we een wisselende groep zomerhulpen. Wil jij graag werken in ons jonge, enthousiaste team? Ieder jaar zetten we in het beginvan het seizoen een vacature online waar jij op kunt reageren. Lijkt het je leuk om ook in de watersport te gaan werken? Houd dan onze Facebook-pagina in de gaten!