Vaarbewijs vrij
Direct aan open vaarwater
Mooi-weer-garantie
Aan Nationaal Park de Alde Feanen
Ruime keus boten

Geocaching Friesland? Watersportbedrijf ANJA

Een inspirerende route afleggen door het prachtige Nationaal Park de Alde Feanen terwijl je je ondertussen toelegt op het zoeken naar schatten (caches). Ontdek het avontuur van geocaching in Friesland dat begint bij Watersportbedrijf ANJA. In de buurt van onze locatie liggen verscheidene caches verstopt die je al varend kunt vinden. Lees hier wat je kunt doen om onze caches op te speuren en huur samen met je familie, vrienden of collega’s een boot om bij ons het geocaching-avontuur te beginnen.

Wat is geocaching?

Ontdek de spanning van het geocaching

Verspreid over de Alde Feanen en het Pikmeer zijn een aantal caches verstopt die je met behulp van gps-coördinaten kunt lokaliseren. De coördinaten worden aan je bekend gemaakt in een telefoonapp waarvoor je zowel een gratis als een betaald account kunt aanmaken.

Met de telefoon in de aanslag kunnen jullie beginnen aan de geocaching-route. Start bij onze locatie aan het water om de diverse caches op te speuren. Heb je een cache gevonden? Dan kun je die in de app markeren en de gegevens van jullie groep achterlaten in het logboek. Het leuke aan geocaching is dat je Friesland op een andere manier gaat bekijken. Hoewel de verleiding groot is om je vooral te focussen op het zoeken naar de verborgen schatten, raden we je ook aan de tijd te nemen om te genieten van de prachtige omgeving. Meer weten over geocaching? Bekijk de website van dit avontuurlijke spel.

wat is geocaching in de buurt

Geocaching in Friesland combineren met een vaartocht

Uniek aan het geocaching bij ons in Friesland is dat de route zich voor een groot deel op het water bevindt. De geocaching-route is dus tegelijk een gezellige vaarroute. Huur een van onze comfortabele sloepen waarmee je samen op zoek kunt naar de verborgen schatten op het water en waarop je geniet van een ontspannen vaardag.

Onze vloot bestaat uit diverse sloepen die geschikt zijn voor 5 tot 16 personen. Afhankelijk van de groepsgrootte en van de route die je aflegt voor het vinden van de caches, adviseren we je een van de volgende boten te huren: de Whaly 370 voor max. 6 personen, de 4 Family 480 voor max. 5 personen en de Oud Huijzer 575 voor max. 7 personen. Deze boten zijn wat kleiner en erg wendbaar wat maakt dat je gemakkelijk de cache op het water kunt bereiken.

Geocaching Friesland de alde feanen

Meest geschikte boten voor geocaching:

Geocaching in Friesland begint bij Watersportbedrijf ANJA

Een dag op de Friese wateren is op zichzelf al heerlijk. Wil je er iets aan toevoegen? Dan heb je de mogelijkheid om al varend te geocachen. De route begint in onze haven en de beschikbare coördinaten brengen je door de unieke omgeving bij de verborgen schatten. Ontdek waarom geocaching in Friesland zo leuk is en wat het avontuur vanaf het water nóg spannender maakt. Meer weten of wilje alvast een boot huren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Jarenlange ervaring, gecombineerd met vakmanschap
Uitstekende service
Prima onderhouden vloot
Uitgebreide instructie
Zwemvesten beschikbaar